09:51 / 07.04.2021.

Autor: HRT

Policija upozorava na krivotvorene novčanice

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Koprivničko-križevačka policija upozorila je građane da obrate pažnju na sumnjive novčanice. Pozivaju i da pokušaju zapamtiti što više detalja o osobama koje su donijele novčanice. U ovakvim slučajevima odmah je, ističu, potrebno izvijestiti policiju na 192.

Između 15. i 18. veljače 2021. godine na području ove Policijske uprave zabilježen je slučaj stavljanja u opticaj krivotvorene novčanice u apoenu od 50 kuna.

Krivotvorena novčanica je stavljena u opticaj na širem koprivničkom području, u manjoj trgovini za prodaju razne robe i prehrambenih artikala.

Izvršenim vještačenjem novčanice utvrđeno je da se radi o krivotvorini.

Ovom prilikom upozoravamo djelatnike zaposlene u trgovinama, ugostiteljskim objektima i na štandovima, kao i sve građane da obrate pažnju na sumnjive novčanice te pokušaju zapamtiti što više detalja o osobama koje su donijele novčanice. U ovakvim slučajevima odmah je potrebno izvijestiti policiju na 192, priopćila je PU koprivničko-križevačka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!