Policija upozorava na lažne poruke s lažnim Božinovićevim potpisom

19.04.2023.

15:38

Autor: I.Z./HRT/Hina

Phishing prijevara

Phishing prijevara

Foto: - / Shutterstock

Ravnateljstvo policije danas je upozorilo na tzv. phishing prijevaru, koja sadrži lažno upozorenje Policijske uprave zagrebačke s lažnim potpisom ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Policija je precizirala da je danas na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena lažna poruka s lažnim ministrovim potpisom u kojoj se korisnika upozorava na posjedovanje dokaza o posjećivanju internetskih stranica na štetu maloljetnika.

U policiji ističu da je riječ o tzv. phishing kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te savjetuju građane da je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.

Dodaju da su poslane poruke niske razine kibernetičke zaštite, a u konkretnom slučaju cilj je počinitelja, koji se najčešće nalaze izvan Europske unije, da u daljnjoj komunikaciji putem elektroničke pošte navedu građane da im uplate određeni iznos na račune u inozemstvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!