Policija uz pomoć psa Hunta pronašla više od 11 kg heroina

11.01.2023.

13:44

Autor: HRT/I.B.

Droga skrivena u autu

Droga skrivena u autu

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska / HRT

Na Županijski sud u Dubrovniku privedena su dva albanska državljanina, kod kojih je jučer pronađeno 11 kilograma heroina. Na graničnom prijelazu Karasovići, s Crnom Gorom, policijski službenici uz pomoć psa otkrili su i zaplijenili heroin ulične vrijednosti veće od pola milijuna eura.

- Policijski službenici su profiliranjem izdvojili dvije osobe i vozilo u drugu liniju granične kontrole. Angažirani su vodič i službeni pas za detekciju droge. Preliminarnim pregledom u unutrašnjosti vozila službeni pas je pozitivno reagirao. U skrivenom dijelu unutrašnjosti vozila pronađeno je 20 paketića ukupne mase 11 kg. Preliminarnim vještačenjem je ustanovljeno da se u paketićima nalazi droga heroin, rekao je voditelj Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.


Na ulaznu graničnu kontrolu na MCGP-u Karasovići jučer, 10. siječnja, oko 11.30 stiglo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, dok se na mjestu suputnika nalazio 44-godišnjak, oboje državljani Albanije, objavila je policija na svojim stranicama.

Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda, profiliranjem putnika u vozilu posumnjali su na krijumčarenje droge, nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažiran službeni pas za detekciju droga Hunt, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila.

Na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga vozila kojom je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11,035 kg heroina.

Vozač i suvozač su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su heroin imali namjeru prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržište.

Galerija
Zaplijena droge, Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska/HRT
Zaplijena droge, Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska/HRTZaplijena droge, Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska/HRT

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni albanski državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku te policijske uprave.

Ovo je druga velika zapljena droge policijskih službenika Postaje granične policije Gruda na MCGP-u Karasovići u posljednjih mjesec dana.

Podsjetimo, 14. prosinca prošle godine policijski su službenici uz suradnju carinskih službenika u autobusu albanskih nacionalnih oznaka pronašli 5,4 kg heroina i 5,6 kg kokaina čije je odredište također bilo zapodnoeuropsko tržište.

Ovom posljednjom zapljenom količina heroina koju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila u posljednje dvije godine popela se na 240 kg, navodi se na stranicama policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!