13:40 / 21.08.2019.

Autor: T.D./Hina

Policija za vikend nadzire vozače motocikala, mopeda i bicikala

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebačka policija idući će vikend provoditi akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala.
Zagrebačka policija idući će vikend provoditi akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala koja je usmjerena na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja.

Iz policije poručuju kako će posebnu pozornost obratiti na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika, isteka prometne dozvole, neregistriranih motocikala.

Nadzirat će i vožnju prije stjecanja prava te bez odgovarajuće kategorije, neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica, tehničku ispravnost vozila i ostale prekršaje u prometu.

U akciji će se koristiti i uređaji za mjerenje razine buke. U policiji najavljuju kako će, s obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu te njihovo sudjelovanje u nesrećama, posebnu pozornost posvetiti prekršajima vožnje po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru.

Kažnjavat će i nekorištenje ispravnih i propisanih uređaja i opreme, svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, ali i vožnju te parkiranje po biciklističkim površinama drugih vozila, kretanje motocikala po biciklističkim stazama te druge prekršaje koji ugrožavaju promet i sigurnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!