10:04 / 17.07.2018.

Autor: M.M./HRT

Policija zadovoljna sigurnosnim aspektom

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebačka policija izrazito je zadovoljna sigurnosnim aspektom cjelodnevnog dočeka Vatrenih.
Nitko nije sumnjao da će doček naših nogometaša biti veličanstven, ali ono što smo vidjeli jučer od njihova slijetanja u zagrebačku zračnu luku do dolaska na Trg bana Jelačića, malo prije 21 sat, dugo će se pamtiti. Na putovanju koje je trajalo gotovo 6 sati, cijelim putem pozdravljalo ih je mnoštvo oduševljenih građana pristiglih iz cijele Hrvatske.

Zagrebačka policija izrazito je zadovoljna sigurnosnim aspektom cjelodnevnog dočeka Vatrenih. Imali su 30 manjih intervencija te pet privedenih zbog narušavanja javnog reda i mira.

Više od 500 policijskih službenika osiguravali su prostor i trasu kretanja srebrne nogometne reprezentacije od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Josipa Jelačića te sam Trg i prilazne ulice, a sve u koordinaciji s organizatorom okupljanja i nadležnim službama Grada Zagreba kako bi ovaj svečani doček protekao sigurno za sve građane, priopćeno je iz MUP-a.

S obzirom da su građani dočekivali Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i u samoj zračnoj luci, potom cijelom dužinom trase kretanja od ZL Franjo Tuđman pa do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznim ulicama, teško je procijeniti točan broj okupljenih građana koji vjerojatno prelazi 500.000. Dolaskom reprezentacije na Trg bana Jelačića, na njegovom prostoru i ulicama u središtu grada procjenjuje se da je bilo oko 300.000 ljudi, stoji u priopćenju.

Hitna medicinska služba imala je 460 intervencija, uglavnom zbog kolapsa i dehidracije. Osam osoba prevezeno je u bolnicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!