Policija zaprimila dvije prijave za seksualno zlostavljanje austrijskih maturantica

17:11 / 12.07.2021.

Autor: HRT/Hina/J.L.

Prijave za seksualno zlostavljanje austrijskih maturantica

Prijave za seksualno zlostavljanje austrijskih maturantica

Foto: Ulrike Mai / PIXABAY

Nakon napisa u austrijskom dnevnom listu da su istarski zaštitari drogirali i seksualno zlostavljali maturantice iz Austrije istarska policija potvrdila je da je zaprimila dvije prijave o nedjelima protiv spolne slobode u turističkom naselju Lanterna u Tar-Vabrigi na Poreštini.


Prema pisanju austrijskog Kronen Zeitunga na maturalnom putovanju u Istri dogodile su se nemile situacije tijekom kojih je došlo do, kako su naveli, maltretiranja, zlostavljanja pa čak i silovanja mladih djevojaka.

S time u svezi istarska policija je danas potvrdila kako je u razdoblju od 20. lipnja do 10. srpnja zaprimila dvije prijave o kaznenim djelima protiv spolne slobode.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. srpnja počinio kazneno djelo silovanje na štetu mlađe punoljetne ženske osobe. I žrtva i počinitelj su austrijski državljani na maturalnom putovanju, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač. Neslužbeno se doznaje kako je žrtva silovanja bila 18-godišnja djevojka iz Austrije.

Što se tiče drugog slučaja, kriminalističko istraživanje još uvijek traje i policija poduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno kaznenog djela koje je prijavljeno.

Neslužbeno se doznaje kako se u oba slučaja radilo o zatvorenim eventima namijenjenim austrijskim maturantima te da je u drugom slučaju involviran zaštitar, inače austrijski državljanin.

"Radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava nismo u mogućnost iznositi nikakve druge detalje događaja", izvijestila je istarska policija i dodala kako se provodi sveobuhvatna istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do tog nemilog događaja. Istraga je u tijeku.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!