Policija zaustavila šefa Zavoda za hitnu medicinu dok je bio u izolaciji: "Išao sam liječniku"

16:14 / 08.01.2022.

Autor: Radio Zadar/HRT/IMS/V.G.

Zadar

Zadar

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Tijekom policijske kontrole zaustavljen je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije - ujedno i član Stožera civilne zaštite Ivica Erlić. Prilikom provjere utvrđeno je da je zaražen koronavirusom i da mora biti u izolaciji. Tu je informaciju na Facebooku objavio zadarski vijećnik Jure Zubčić, koji je poručio da bi Erlić, kao član Stožera civilne zaštite županije, trebao biti prvi u borbi protiv pandemije, a ne pridonositi širenju virusa. Erlić, pak, tvrdi da je zaustavljen kad je išao liječniku jer se loše osjećao.


Zadarska policija oglasila se priopćenjem u ovom slučaju:

- Policijski službenici su prilikom kontrole prometa u četvrtak, 06. siječnja 2022. godine u 10.10 sati u Zadru u Ulici Domovinskog rata zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 48–godišnjak u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog oboljenja od COVID-19. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja, nakon što se ostvare uvjeti za nastavak, policija će provesti kriminalističko istraživanje, priopćila je PU zadarska.

U telefonskoj izjavi prozvani Erlić za Radio Zadar rekao je da se toga jutra loše osjećao i otežano disao, pa je po preporuci svoga liječnika i voditelja hitne službe sam sjeo u automobil i uputio se na liječnički pregled: 

- 6. siječnja negdje oko 9, 10 sati sam osjetio simptome, osjećao sam se loše, malaksalo, teže sam disao. Pod svim tim pritiskom, vidite što se događa, možda sam se i malo uspaničio. Nazvao sam svog liječnika i voditelja Hitne službe da se posavjetujem što učiniti. Oni su pitali mogu li voziti, rekao sam: Mogu. Rekli su sjedi u auto i dođi, pregledat ćemo te i to je to. Spremio sam se, sjeo u auto i krenuo na pregled. Napravio sam pregled i vratio se doma, rekao je Ivica Erlić za Radio Zadar.

- Policija me zaustavila kad sam se vozio prema Hitnoj, iznenadilo me jer sam baš u tom trenutku razgovarao s voditeljem Hitne službe, napravio sam taj prekršaj, zbog toga su me zaustavili. Drugačija procedura ne postoji, kad ste bolesni možete po vas doći Hitna ili sami otići na pregled, nema druge varijante. To što sam ja ravnatelj Hitne je nebitna stvar u situaciji kad ste bolesni, imam prava kao i svi ostali pacijenti, poručio je Erlić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!