Policija zove Zadrane u pomoć na otkrivanju preostalih dijelova škrinje Sv. Šime

23.12.2022.

13:30

Autor: M.M./HRT/Hina

Policija zove Zadrane u pomoć na otkrivanju preostalih dijelova škrinje Sv. Šime

Policija zove Zadrane u pomoć na otkrivanju preostalih dijelova škrinje Sv. Šime

Foto: PU zadarska / -

Nakon što je otkrila lopova koji je krajem listopada provalio u crkvu na području Poluotoka u Zadru i ukrao pozlaćene dijelove relikvije (škrinje), od kojih je najveći dio pronađen zakopan u parku, policija je pozvala Zadrane joj pomognu u pronalasku preostalog predmeta koji još nije otkriven.

Iz zadarske Policijske uprave u petak su podsjetili na kriminalističko istraživanje koje je početkom prosinca rezultiralo uhićenjem 35-godišnjaka, osumnjičenog za tešku krađu na štetu Zadarske nadbiskupije.

Tijekom istrage pronađeni su ukradeni dijelovi sa škrinje sv. Šime (fragmenti dva pozlaćena tordirana stupića s bazama i glavicama u obliku anđela), koje je osumnjičeni zakopao na dvije lokacije na skrovitom dijelu parka na području Zadra.

Jedan manji dio pozlaćenog stupića osumnjičeni je prethodno rastalio i prodao u jednoj zadarskoj zlatarnici, no i taj rastaljeni dio policija je izuzela.

No, dio jednog stupića s bazom za sada nije pronađen, pa iz policije mole građane da im se, imaju li korisna saznanja, prepoznaju ili su pronašli takav predmet (cjelovit ili u dijelovima) - jave na telefon 192, u najbližu policijsku postaju ili na e-mail zadarska@policija.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!