Policijska akademija organizirala Dan otvorenih vrata

10.06.2022.

13:59

Autor: Vijesti/IMS/HRT/Hina

Policijska akademija organizirala je Dan otvorenih vrata

Policijska akademija organizirala je Dan otvorenih vrata

Foto: Vijesti / HRT

Manifestacijom Dan otvorenih vrata u petak je na Policijskoj akademiji u Zagrebu promovirano policijsko zanimanje kako bi se mladima što realnije približio policijski poziv.

- Imamo program prekvalifikacije i imamo program upisa u treći razred srednjoškolskog obrazovanja. Znači, za naše srednjoškolce koji završavaju drugi razred imamo već dva razreda upisana, 56 učenika. Ono što je bitno napomenuti u tom kontekstu je, za program prekvalifikacije, da primamo 480 osoba ove godine. Ovom prilikom mogu najaviti da ćemo uskoro raspisati javni natječaj za prijem još sto učenika u treći razred srednje škole, rekao je voditelj Policijske škole "Josip Jović" Mario Bošnjak.

Na postavljenim štandovima prezentirao se rad raznih rodova policije, pa su se u razdoblju od 9 do 14 sati zainteresiranim građanima predstavili temeljna, granična, interventna i protueksplozijska policija, Policijska škola Josip Jović, Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, Ravnateljstvo civilne zaštite, brojna policijska tehnika i oprema, kao i razna policijska vozila i motocikli.

Polaznici trećeg razreda Policijske škole Josip Jović prezentirali su rukovanje vatrenim oružjem, borilačke vještine, postupanje policije i primjenu policijskih ovlasti u određenim simuliranim situacijama, u ovom konkretnom slučaju sprječavanju nemira prilikom prosvjeda i okupljanja navijača.

Najatraktivniji dio centralnog dijela bila je pokazna vježba policijskih pasa u akciji Službe za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, demonstracija rukovanja palicom tonfa demo tima interventne jedinice policije i vožnja spretnosti prometnih policajaca motorista.

Osim današnje manifestacije u Zagrebu, dani otvorenih vrata se održavaju i u policijskim upravama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!