13:40 / 02.11.2019.

Autor: HRT

Policijski pas Maša pronašla 2199 grama heroina

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija je zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama uhitila 39-godišnjeg državljanina Sj. Makedonije i 62-godišnjeg državljanina Srbije u čijem je automobilu, uz pomoć policijskog psa Maše, pronašla 2199 grama heroina.
Policija je zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama uhitila 39-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije i 62-godišnjeg državljanina Srbije u čijem je automobilu, uz pomoć policijskog psa Maše, pronašla 2199 grama heroina.

Predani su pritvorskom nadzorniku i protiv njih je podignuta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zagrebački policajci i policajci Ravnateljstva policije - koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija, 30. listopada, prilikom nadzora smještajnih objekata i kontrole prijave boravka stranaca u Republici Hrvatskoj u kontaktu s dvojicom muškaraca posumnjali su u njihovu moguću povezanost s opojnim drogama. 
Muškarci su bili u jednom od smještajnih objekta, a njihovo je vozilo bilo parkirano na parkiralištu, pa su policijski službenici odlučili potvrditi svoju sumnju pri čemu im je u otkrivanju droge pomogao službeni policijski pas Maša Issy Top koja je odmah markirala mjesto gdje je bila droga.

Idućeg dana, na temelju sumnje policijskih službenika i Mašine detekcije, osobno vozilo marke Citroen srpskih registarskih oznaka prevezeno je u radionicu zagrebačke policije gdje je prema nalogu suda pretraženo te su i u prerađenom dijelu ispušnog loncam pronađena ukupno četiri paketa ukupne težine 2199 grama heroina.

Zagrebačka policija lani je zaplijenila 904,59 grama heroina, a u prvih devet mjeseci ove godine 390,40 grama. Sada je pak zaplijenjeno 2199 grama heroina i u tom kriminalističkom istraživanju policijski pas Maša bila je od velike pomoći policajcima. Maša se iskazala i u detektiranju marihuane u veljači ove godine kad je pronašla više od četiri kilograma marihuane.

Na području Policijske uprave istarske prije nepuna dva tjedna sudjelovala je u detektiranju osam kilograma marihuane na autocesti A1.
Foto: MUP RH

Foto: MUP RH

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!