Policijski pas u zadarskom stanu otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku

02.03.2023.

10:11

Autor: M.M./Hina/HRT

Policijski pas u zadarskom stanu 51-godišnjaka otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku

Policijski pas u zadarskom stanu 51-godišnjaka otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku

Foto: Ilustracija/Davor Javorovic / Pixsell

Četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, zračnu pušku s optikom te vojno streljivo otkrio je policijski pas u stanu i drugim prostorijama koje na zadarskom području koristi 51-godišnjak, koji je kazneno i prekršajno prijavljen.

Zadarska policija u četvrtak je izvijestila kako osumnjičenog tereti za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističke istrage, a u suradnji sa pripadnicima policijske protueksplozijske zaštite i službenog psa za detekciju eksploziva, 51-godišnjaku su pretraženi dom i druge prostorije koje koristi na području Zadra.

Pronađene su četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, tri okvira za automatsku pušku te zračna puška s optikom i 250 komada zračnog streljiva.

Policijski pirotehničari su na siguran način oduzeli pronađene ručne bombe, vojno streljivo te drugo pronađeno naoružanje.

Uz kaznenu, protiv 51-godišnjaka je podnesena i prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, s obzirom da je posjedovao oružja B kategorije bez važećeg oružnog lista te oružja C kategorije kojeg nije prijavio nadležnom tijelu u propisanom roku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!