16:32 / 23.04.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Policijski sindikat traži dva slobodna dana plaćenog dopusta za cijepljenje

Policija

Policija

Foto: Miranda Cikotic / PIXSELL

Sindikat policije Hrvatske (SPH) zatražio je od Vlade potpisivanje dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, kojim bi se policajcima omogućila dva slobodna dana plaćenog dopusta za cijepljenje.

SPH ističe da državni službenici i namještenici trebaju dobiti mogućnost korištenja dva slobodna dana plaćenog dopusta nakon primjene cjepiva, slično kao i u slučaju dobrovoljnog davanja krvi, kako bi se mogli oporaviti nakon cijepljenja.

Policijski sindikat podsjeća da od ranije aktivno zagovara stajalište da u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa treba omogućiti prioritetno cijepljenje policijskih i svih ostalih državnih službenika i namještenika koji žele primiti cjepivo.

Uz to, SPH smatra kako bi mjera koju su zatražili od Vlade djelovala u smjeru promoviranja cijepljenja budući da epidemiolozi upozoravaju kako pandemija neće završiti dok se ne procjepi dovoljan broj građana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!