20:35 / 22.10.2020.

Autor: T.V./HRT

Policijski službenik uhićen zbog odavanja tajni i prodaje oružja

FOTO: MUP

FOTO: MUP

Foto: - / -

Zbog sumnje u odavanje službene tajne, posjedovanje i prodaju vatrenog oružja, djelatnici osječke službe PNUSKOK-a priveli su službenika osječko-baranjske policije.
Zbog sumnje u odavanje službene tajne, posjedovanje i prodaju vatrenog oružja, djelatnici osječke službe PNUSKOK-a priveli su službenika osječko-baranjske policije, izvijestilo je Ravnateljstvo policije u četvrtak.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičeni policajac, krajem listopada 2019. godine, 48-godišnjaku neovlašteno predao podatke iz službenih predmeta, koji su mu kao policijskom službeniku bili dostupni, a koji su zakonskim propisima klasificirani kao službena tajna.

Nadalje, sumnja se da je na adresi svojeg prebivališta neovlašteno posjedovao dijelove vatrenog oružja te veću količinu streljiva, čije je posjedovanje građanima zabranjeno, kao i vatreno oružje s optikom.  

Osnovano se sumnja i da je krajem travnja 2019. godine, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, neovlašteno prodao najmanje jedan  prigušivač 69-godišnjaku u Osijeku, za novčani iznos od najmanje 200 eura te da je četiri mjeseca kasnije u Satnici Đakovačkoj neovlašteno prodao kratko vatreno oružje 48-godišnjaku s tog područja, i to za novčani iznos od najmanje tri tisuće kuna.

Tereti ga se da je u Levanjskoj Varoši, za novčani iznos od najmanje 300 kuna, neovlašteno posredovao u kupoprodaji poluautomatskog oružja između 24-godišnjaka i 42-godišnjaka te tako 42-godišnjaku omogućio neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja.

Tijekom istraživanja provedene su pretrage osumnjičenikova doma drugih prostorija, a tom prilikom je, uz ostalo, oduzeto  oko 130 komada streljiva različitih kalibara, dva spremnika za dvije vrste automatskog oružja te jedno vatreno oružje s optikom.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni policijski službenik predan je pritvorskom nadzorniku te je kazneno prijavljen osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!