Policijski službenik van službe spasio ženu od utapanja

11.12.2022.

17:37

Autor: T.V./HRT

Kupa, Sisak, ilustracija

Kupa, Sisak, ilustracija

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Jutros oko 7 sati, na Mihanovićevoj obali u Sisku, policijski je službenik iz nabujale rijeke Kupe spasio 82-godišnjakinju od utapanja. Prilikom odlaska na posao, hodajući uz obalu, začuo je ženski glas kako poziva u pomoć, spustio se niz obalu i uočio ženu u rijeci. Bez imalo razmišljanja, ušao je u rijeku, izvukao ju na obalu i pozvao hitnu medicinsku pomoć.

Žena je prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

- Vjerujem da bi svatko reagirao kao i ja da se našao u toj situaciji. Nisam previše razmišljao, kada sam ju ugledao u hladnoj rijeci, na pomisli mi je bilo samo da joj pomognem i da ju što prije izvučem na obalu, rekao je policijski službenik.

Ovim nesebičnim, požrtvovnim i hvale vrijednim činom pokazao je kako hrvatska policija brine o sigurnosti građana te da je profesionalnim, stručnim i humanim pristupom za građane na raspolaganju u bilo koje vrijeme i na svim mjestima.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!