07:21 / 18.10.2019.

Autor: HR/IMS/HRT

Poligraf: O tri godine mandata Vlade

-

-

Foto: - / -

Tri četvrtine mandata Vlade je prošlo. Je li previše vremena potrošeno na unutarstranačke i koalicijske trzavice? Koji su ciljevi zadnje godine mandata? Mogu li ih spriječiti prijevremeni izbori?
Tri četvrtine mandata Vlade je prošlo. Je li previše vremena potrošeno na unutarstranačke i koalicijske trzavice? Koji su ciljevi zadnje godine mandata? Mogu li ih spriječiti prijevremeni izbori?

O političkom kontekstu tri godine mandata Vlade u Poligrafu su govorili potpredsjednik Vlade Davor Božinović te saborski zastupnici Joško Klisović iz SDP-a i Ines Strenja iz Mosta nezavisnih lista.

Ministar Božinović je rekao kako su ove  tri godine mandata Vlade bile intenzivne, s dosta izazov,a te da je Vlada pokazala sposobnost da se nosi i s najvećim izazovima.

- Ono što je novo na hrvatskoj političkoj sceni je to da ova Vlada nije ni jedan težak politički "fajl” koji godinama opterećuje Hrvatsku, pogotovo kada govorimo o gospodarstvu, nije ostavila zatvorenog u ladici, već se hrabro suočavala s tim problemima, naglasio je i dodao kako je Vlada pokazala da je spremna na dijalog sa svima kako bi se došlo do rješenja koja su u interesu građana Republike Hrvatske.

Premijer govori o tri ključne točke rada Vlade, a to je očuvana politička stabilnost, očvrsnuti gospodarski rast i nastavak strukturnih reformi. To iz vizure opozicije ne izgleda tako.

Strenja je naglasila kako je ova Vlada, kao ni jedna do sada, pokazala što znači političko preživljavanje.

- Sa svim prebjezima koji su se dogodili kako bi premijer imao stabilnu Vladu, pokazuju da će ova Vlada biti pamćena po velikoj političkoj trgovini, rekla je Strenja.

Klisović je istaknuo kako bi ocijenio rad Vlade tako da je to jedna nevjerodostojna Vlada koja je utemeljena na beskrupuloznoj političkoj trgovini, te je zabilježila ozbiljne sumnje na korupciju i sukob interesa.

- Jasno mi je da opozicija treba kritizirati, ali kada vidimo sve što je ova Vlada napravila, idemo to usporediti s onim što je bilo prije. Vi ste zamrzavali plaće, oduzimali prava i tada je bilo dobro, a sada kada se ljudima dižu plaće u kontinuitetu, sada nije dobro i treba se štrajkati. Pitam se što je pozadina ovoga, odgovara Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!