18:53 / 10.02.2019.

Autor: P.F./HRT

Politička platforma "Možemo!" od danas službeno stranka

-

-

Foto: - / -

Radit će, kažu, na povećanju kvalitete života u Hrvatskoj, a prvi će im test biti izbori za Europski parlament. Iako planiraju izaći samostalno, otvoreni su za koaliranje, kako kažu, s nepotrošenim, izvanparlamentarnim strankama.
Politička platforma "Možemo!" od danas službeno djeluje i kao stranka.  Osnovale su je 134 osobe. Radit će, kažu, na povećanju kvalitete života u Hrvatskoj, a prvi će im test biti izbori za Europski parlament. Iako planiraju izaći samostalno, otvoreni su za koaliranje, kako kažu, s nepotrošenim, izvanparlamentarnim strankama.

"Možemo!" će voditi dvije osobe, od kojih jedna mora biti žena. Za dvoje koordinatora stranke izabrani su Sandra Benčić i Teodor Celakoski. U upravni odbor stranke su uz dvoje koordinatora izabrani i Damir Bakić, Danijela Dolenec, Nives Miošić-Lisjak, Jelena Miloš i Nebojša Zelić.

- Ključna odrednica je ona koju smo željeli riješiti osnivanjem političke platforme je zapravo stvoriti novi razvojni model, po prvi puta definirati zajedno sa građanima što jesmo i što kao država u budućnosti želimo postati. Želimo da je taj razvojni model baziran i da mu je fokus na povećanje kvalitete života svih ljudi u Hrvatskoj, objasnila je Sandra Benčić.
.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!