17:58 / 16.04.2019.

Autor: Ružica Divac Borovečki/P.F./HRT

Politička škola na prodaju - hoće li ju kupiti Yu?

-

-

Foto: - / -

Kumrovečka Politička škola prodaje se po peti puta. Početna cijena je 12 milijuna kuna. Kineska poduzetnica Yu obišla je Kumrovec tri puta. Hoće li se isplatiti turistički leci na kineskom?
Hoće li napokon uspjeti prodaja velebnog zdanja Hotela Zagorje, poznatijeg kao Politička škola u Kumrovcu doznat će se uskoro. Dosadašnji natječaji nisu dali rezultate, a ovaj posljednji traje do 7. svibnja. Zagorci mnogo nade polažu u kinesku poduzetnicu Jiang Yu koja ovih dana često obilazi taj dio Hrvatske.

Naime, kumrovečka Politička škola opet se prodaje - i to peti put. Umirovljeni učitelj Branko Pratengrazer sjeća se vremena kad je i sam pohađao elitni tečaj za samoupravljače. Kaže kako je nekad tu bio život, a sad je pustoš.

Sjeća se i 1990. godine, kad je ovdje osnovana dobrovoljačka Posebna jedinica policije. Politička škola postala je Hotel Zagorje, nakon pada Vukovara ovdje su živjeli prognanici. Danas propada. Poduzetnica Jiang Yu ovih je dana posjetila Kumrovec po treći put. Kaže kako je ovo dobro mjesto za kulturni turizam. Kineska poduzetnica obišla je i Krapinske Toplice, Veliku Goricu, Zabok, Krapinu. Svuda joj nude projekte, nadaju se ulaganju.

- Veoma smo zainteresirani za projekte koji imaju elemente povijesti i kulture. Projekti Hrvatskog zagorja bit će nam prioritet, kaže Yu. Trenutačno Kumrovec posjeti oko 70.000 turista, a svaki peti je Kinez, procijenjuje se.

Početna cijena Hotela Zagorje je oko 12 millijuna kuna, očekuje se i službena kineska ponuda. Uskoro ćemo saznati hoće li se isplatiti turistički leci na kineskom.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!