14:16 / 17.02.2018.

Autor: dp/Hina

Politički transfer u Slavoniji: HSLS-ovci prešli u HNS

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Četrdesetak članova osječko-baranjske organizacije Hrvatske socijalno-liberalne stranke napustilo je stranku i pristupilo županijskoj podružnici HNS-a.
Četrdesetak članova osječko-baranjske organizacije Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) napustilo je stranku i pristupilo županijskoj podružnici Hrvatske narodne stranke (HNS), izvijestili su predstavnici županijskog HNS-a.

Predsjednik slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a, saborski zastupnik Stjepan Čuraj na konferenciji za novinare izrazio je zadovoljstvo zbog prelaska tolikog broja HSLS-ovaca, dodavši kako se i na taj način javnosti šalje poruka kako HNS ima jasnu viziju rada. "Svjesni smo trendova koji vladaju, cilj nam je zadržati ljude u Slavoniji i poboljšati kvalitetu života na ovim prostorima", izjavio je Čuraj.

Predsjednik županijske organizacije HNS-a i županijski vijećnik Vinko Ručević rekao je kako je taj prelazak nastavak jačanja HNS-ove stranačke strukture. "To samo dokazuje da dobro radimo, da su naši ciljevi prepoznatljivi i drugima i da je riječ o kvalitetnoj politici koju vodimo", naglasio je Ručević.

Osnovnim razlogom prelaska u HNS dosadašnji predsjednik županijskog HSLS-a i županijski vijećnik Tomislav Kuna istaknuo je činjenicu da kroz HSLS na području Osječko-baranjske županije nisu mogli funkcionirati kako su zamislili jer za to nisu imali osnovne uvjete.

"S kolegama iz HNS-a dijelimo iste stavove i ciljeve. Prioriteti su nam razvoj gospodarstva Županije i provedba kurikularne reforme jer to je jedini način da omogućimo mladima kvalitetno školovanje nakon kojega će moći ostati raditi u ovoj županiji, a ne odlaziti u inozemstvo", rekao je Kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!