12:57 / 02.02.2019.

Autor: HRT

"Politika pobjeđuje kršćanski način života"

-

-

Foto: - / -

Predstavnici Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke (HKS) organizirali su konferenciju "Budućnost hrvatskog i europskih društava".
Predstavnici Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke (HKS) organizirali su konferenciju "Budućnost hrvatskog i europskih društava" na kojoj su istaknuli da se u Hrvatskoj zabranjuje govoriti o kršćanskim i nacionalnim vrijednostima i da se one svrstavaju pod ideologije, te da politika trenutačno pobjeđuje nad kršćanskim načinom života, ali da će se europska politika uskoro promijeniti.

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić rekao je da je konferencija "Budućnost hrvatskog i europskih društava" okupila hrvatske i inozemne stručnjake koji svjedoče o nužnosti i aktualnosti općeljudskih vrijednosti u politici, odnosno, o zauzimanju za kršćanske vrijednosti koje povijesno određuju hrvatski narod.

Dodao je kako je zajedništvo neophodno s obzirom na sve što "smo do sada učinili i vidjeli da se velik dio Hrvatske pobunio protiv Plenkovićeva skretanja u lijevo i protiv marginalizacije, kada su nas pokušali izmanipulirati sa svim potpisima o referendumskim inicijativama koje smo radili".

Predsjednica HKS-a i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić, govoreći o kršćanskom načinu života i njegovim odnosima s politikom, ocijenila je da politika trenutačno pobjeđuje nad kršćanskim načinom života.

- Glas manjine pobjeđuje, stoga moramo postati glasna većina. Mi smo se uplašili i bojimo se, ali nemamo se čega bojati. Imamo svoja prava koja ćemo konzumirati i pokazat ćemo da nismo nazadni, poručila je.

Europska će se politika promijeniti

Ilčić je ocijenio da će izbori za Europski parlament pokazati kakva je situacija u Hrvatskoj, ali i da će se europska politika promijeniti jer je koalicija pučana i socijalista na europskoj razini "praktički propala". Dodao je kako u Saboru, kada netko govori o vrijednostima, "uvijek ga se pakira u ideologiziranje koje nam je, navodno, nepotrebno". "Ta je floskula pala. Danas je jasno da upravo vrijednosti stoje u temelju svakog ekonomskog razvoja i održivosti društva", kazao je.
 
Najavio je da će vodeći ljudi stranke sigurno biti na izbornoj listi kako bi se vidjelo njihovo zajedništvo, dodavši da su svi spremni staviti se na raspolaganje za ono o čemu govore.

Tomašić je rekla da se neće kandidirati na novim europskim izborima ako dovrši trijalog između Komisije, Vijeća i Parlamenta o ribarstvu. "U tom slučaju napravila bih nešto što nitko od zastupnika nije napravio i otišla bih ponosno u mirovinu. Ali ako trijalog nije gotov, moram ići, ako me narod izabere. Željela bih ga završiti kako ne bi došao u ruke Talijana jer bi u tom slučaju naši ribari nastradali", rekla je.

Poljski zastupnik u Europskom parlamentu Marek Jurek poručio je da se samo isticanjem društvenih pitanja i problema može potaknuti građane da izađu na izbore, dok se mladima moraju predložiti vrijednosti poput vjere, ljubavi prema domovini, važnosti obitelji i žrtvovanja.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!