18:33 / 15.10.2020.

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/IMS/HRT

Poljaci tragaju za svojim državljaninom na Biokovu, nestao 31. srpnja

-

-

Foto: - / -

Na zahtjev obitelji nestaloga, prije dva tjedna u potragu se uključila i poljska služba spašavanja.
Spasioci makarskog HGSS-a već 77 dana tragaju za Poljakom koji je 31. srpnja nestao na Biokovu. Na zahtjev obitelji nestaloga, prije dva tjedna u potragu se uključila i poljska služba spašavanja.

➡️ Nastavlja se potraga za nestalim Poljakom na Biokovu
➡️ Božić o nestalom Poljaku: Najvjerojatnije je ozlijeđen, zalutao je u povratku
➡️ HGSS nastavlja potragu za Poljakom: "Šanse sve manje i manje"
➡️ Bebić: Potraga za Poljakom još uvijek traje

I dalje rezulata nema. Po tko zna koji put od srpnja pretražuje se Biokovo.

- Angažirala nas je obitelj nestalog Lukasza. HGSS Makarska odradio je odličan posao. Uvjerili smo se ovih dana koliko je Biokovo teška planina, nije lako s morske razine popeti se na 1300 metara. Svaki metar Biokova skrivena je zamka, rekao je Marcin Blenski, član Medyk Rescue Teama iz Poljske.

- Ovaj teren gdje se potraga odvija jedan je od najtežih terena na Biokovu. Tu nema oprosta, rekao je Ante Kukavica, pročelnik HGSS-a Makarska.

Idu onuda kuda ljudska noga još nije prošla. Uzimaju u obzir sve moguće pogreške nestalog sunarodnjaka. Obitelj bi ga htjela pokopati. Poljski spasioci, volonteri kao i naši HGSS-ovci, vraćaju se kući, ali nadu ne gube. Potraga se nastavlja. Naši spasioci i danas su hodali Biokovom.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!