Poljak kroz Liku jurio 237 km/h, a domaći vozač 228 km/h

15.10.2021.

13:20

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Policija je jučer na dva različita mjesta autoceste kroz Liku 'ulovila' Poljaka koji je vozio 237 km/h i domaćeg vozača pri 228 km/h. Obojica su kažnjeni novčano i jednomjesečnom zabranom vožnje, izvijestila je policija. 

Dvadesetogodišnji Poljak je vozio 107 kilometara na sat brže od maksimalno dopuštene brine, jureći 237 kilometra na sat između odmorišta Jadova i čvora Gospić, u smjeru Zagreba, gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130.

Hrvatski državljanin, star 47 godina, uhvaćen je u prebrzoj vožnji između čvora Perušić i Ličkog Lešća.

Iz policije naglašavaju da su takvom vožnjom "ugrozili i sebe i druge" te poručuju svim vozačima da je "nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama".

Zbog toga brzinu kretanja treba prilagoditi ograničenjima, ali i "trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu", poručuju iz policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!