Poljak: U Varaždinskoj bolnici 47 bolesnika sa srednje teškom kliničkom slikom

17.10.2021.

19:39

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Damir Poljak, v. d. ravnatelja Opće bolnice Varaždin

Damir Poljak, v. d. ravnatelja Opće bolnice Varaždin

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Četvrti val epidemije u Hrvatskoj, nažalost, ne popušta. Ovoga vikenda bilježimo znatan rast broja novozaraženih u odnosu na prošli. Danas imamo 1301 novi slučaj zaraze, što je čak 40 posto više nego prošle nedjelje. 

Varaždinska županija danas bilježi 47 novih slučaja, a iz dana u dan raste pritisak na varaždinsku bolnicu gdje je 75 covid pacijenata.

- Oni su sa srednje teškom kliničkom slikom. Pet pacijenata je u jedinici intenzivnog liječenje, a tri su na respiratoru, rekao je Damir Poljak, v. d. ravnatelja Opće bolnice Varaždin u središnjem Dnevniku HTV-a.

Istaknuo je da je od svih hospitaliziranih osam cijepljeno s obje doze, a jedan od njih nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja.

- Ako usporedimo s prošlom godinom moramo reći da su pokazatelji dobre procijepljenosti napravili svoje i da pacijenti imaju blaže simptome u odnosu na prethodno razdoblje, rekao je Poljak, dodavši kako su se organizacijski posložili te da ne očekuje probleme u narednom razdoblju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!