18:51 / 13.01.2019.

Autor: HRT

Poljski ministar obrane počeo službeni posjet Hrvatskoj

-

-

Foto: - / -

Na sastanku će ministri Hrvatske i Poljske potpisati novi okvirni sporazum.
Poljski ministar obrane Mariusz Błaszczak u društvu svoga domaćina Damira Krstičevića položio je vijenac na Zidu boli na zagrebačkom Mirogoju. Dvojica ministara sutra potpisuju sporazum o vojnoj suradnji između Poljske i Hrvatske. Błaszczak je u nedjelju  počeo svoj službeni dvodnevni posjet Hrvatskoj.

Ministri obrane Krstičević i Błaszczak položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli".

Drugog dana posjeta, u ponedjeljak, ministar Krstičević primit će u ministarstvu obrane ministra Błaszczaka s izaslanstvom u službeni posjet.

Na sastanku će ministri Hrvatske i Poljske potpisati novi okvirni sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Poljske o obrambenoj suradnji kojim će se ojačati postojeći pravni okvir suradnje između dviju država te zamijeniti postojeći Sporazum o suradnji na području obrane iz 1998. godine, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!