15:34 / 13.12.2018.

Autor: HRT

Polovanec: Neće mi diktirati nezagrebačka imena

-

-

Foto: - / -

Nakon višesatne rasprave, prekidane nizom stanki, zagrebačka Gradska skupština prihvatila je proračun za 2019. vrijedan osam milijardi i 190 milijuna kuna.
Nakon višesatne rasprave, prekidane nizom stanki, zagrebačka Gradska skupština prihvatila je proračun za 2019. vrijedan osam milijardi i 190 milijuna kuna. Nakon što su u zagrebačkoj Gradskoj skupštini svojim glasovima pomogli izglasavanje gradskog proračuna za iduću godinu, glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić i HSLS-ov gradski zastupnik Miroslav Polovanec odmah su isključeni iz svojih stranaka.

Polovanec je svojom izjavom za HRT o razlozima svog dizanja ruke za proračun, iako je njegova stranka glasovala suprotno, izazvao reakcije. Naime, nakon što je puknula koalicija Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića i Neovisnih za Hrvatsku - bila je upitna većina jer su nedostajala tri glasa, no vladajuća većina uspjela je skupiti 26 ruku.

HSLS je glasovao prema odluci stranke - protiv, no Miroslav Polovanec dignuo je ruku za proračun. Na naše pitanje zašto, za HRT je odgovorio: "Ja sam to odlučio već davno. Ako ste vidjeli, ja sam jedan od rijetkih Zagrepčanaca koji ne daju da im diktiraju nekakva prezimena koja nisu zagrebačka". Na pitanje koja su to imena, odgovorio je: "Sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje Hasanbegović."

Predsjednik HSLS-a, te saborski i gradski zastupnik Darinko Kosor također je u četvrtak najavio da Polovanec više neće biti član HSLS-a, niti njihova kluba u skupštini. "HSLS je glasao prema odluci stranke - a to je protiv proračuna, ali svaki zastupnik ima svoj osobni mandat. Svi koji su glasali za proračun više nisu članovi našeg kluba", rekao je Kosor. Na pitanje kakva je budućnost Joze Milićevića (Nezavisna lista Zagreb) koji je potpredsjednik Gradske skupštine, a također je podržao proračun za 2019., Kosor je odvratio kako je Milićević član druge stranke. Marija Sumpor iz Nezavisne liste Zagreb - NLZG potvrdila je kako je iz stranke izbačen zastupnik Jozo Miličević. Na zajedničkoj sjednici Glavnog odbora i Predsjedništva 8. godine odlučeno je da zastupnici stranke u Skupštini Grada Zagreba neće podržati prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2019. godinu, a Milićević je odlučio glasovati suprotno.

Hasanbegović: Čekam reakciju antifašističke moralne policije

Zlatko Hasanbegović
je u reakciji na uvredljivu izjavu Miroslava Polovaneca (HSLS) poručio kako čeka da na nju reagira 'antifašistička moralna policija'. "Milan Bandić je politološki fenomen; u skupštinskoj većini je, među ostalima, uspio okupiti i provincijskog islamofoba i umirovljenog zagrebačkog muftiju", odgovorio je Hasanbegović Hini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!