Poluautomatskim snajperom pokušao odstrijeliti divljač, nađeno mu još naoružanja

01.12.2022.

11:31

Autor: Hina/HRT/R.S.

Oružje i streljivo

Oružje i streljivo

Foto: PU sisačko-moslavačka / RH

Poluautomatskom snajperskom puškom 57-godišnji krivolovac pokušao je odstrijeliti divljač u državnom lovištu na kutinskom području, a nakon što je u njegovu domu policija pronašla još jednu pušku s više od 450 komada streljiva, kazneno će ga prijaviti zbog više kaznenih djela.


Sisačko-moslavačka policija u četvrtak je objavila kako je 57-godišnjaka s područja Kutine osumnjičila da je prije dva dana, u državnom lovištu u zakupu jednog poduzeća, pokušao odstrijeliti divljač iz vatrenog oružja koje neovlašteno posjeduje te bez položenog lovačkog ispita i odobrenja za odstrel.


Temeljem naloga suda pretraženi su mu dom i druge prostorije, gdje je policija pronašla i oduzela mu poluautomatsku snajpersku pušku s dva spremnika, još jednu pušku, prigušivač i 467 komada streljiva.


Zbog više počinjenih kaznenih djela, 57-godišnjak će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.


Samo zbog kaznenog djela protuzakonitog lova i ribolova prijeti mu do jedne godine zatvora, ili tri ako mu bude dokazan lov divljači na način ili sredstvima kojima se oni masovno uništavaju, ili upotrebom nedopuštenih pomoćnih sredstava.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!