07:38 / 22.02.2021.

Autor: P.F./HRT

Pomoć građanima u podnošenju zahtjeva za obnovu

Uznaka oštećenja na potresom pogođenoj Banovini

Uznaka oštećenja na potresom pogođenoj Banovini

Foto: Vijesti / HRT

Mobilni uredi resornog Ministarstva danas će u naseljima Gora, Kihalac i Prekopa pomagati građanima s potresom pogođenih područja Banovine u podnošenju zahtjeva za obnovu objekata.

Građani će moći pokrenuti postupak samo predočavanjem osobne iskaznice i ispunjavanjem jednostavnog obrasca. Ured resornog Ministarstva u Petrinji jučer je prikupio više od 200 zahtjeva. 

- Ime, prezime, OIB, neke konkretnije podatke, adresu, to je sve za sada. Naravno, dopunjavat će se nekom dokumentacijom kasnije, objasnila je Sanja Kavurić iz Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, koja je govorila o tome što je potrebno za početak podnošenja zahtjeva za obnovu objekata na potresom pogođenom području.

U Sisačko-moslavačkoj županiji pregledano više od 28 tisuća objekata

U Sisačko-moslavačkoj županiji od potresa do danas pregledana su 28 192 oštećena stambena objekta, a prijavljena su 37 482, na temelju ažuriranih ArcGIS podataka, izvijestili su u ponedjeljak iz te županije.

Neuporabljivo zbog vanjskih utjecaja je 338 objekata, a zbog oštećenja njih 3357. Privremeno su neuporabljiva, uz potreban detaljan pregled, 2834 objekta, a privremeno neuporabljiva, uz potrebne mjere hitne intervencije, 3374 objekta.

Uporabljivo bez oštećenja je 638 stambenih objekata, a uporabljivo bez ograničenja njih 5785. Uporabljivo s preporukom o postupanju je 11 866 stambenih objekata, stoji u izvješću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!