17:43 / 21.11.2018.

Autor: HRT

Pomoć u bonu radnicima Uljanika

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Grad Pula, Istarska županija te ostale općine i gradovi na čijem području prebivalište imaju radnici Uljanika osigurat će novac za dodjelu jednokratne pomoći, tj. bona od 300 kuna uz odobreni popust od 7 posto.
Grad Pula, Istarska županija te ostale općine i gradovi na čijem području prebivalište imaju radnici Uljanika osigurat će novac za dodjelu jednokratne pomoći, tj. bona od 300 kuna uz odobreni 7-postotni popust koji je moguće iskoristiti za kupnju prehrambenih proizvoda i ostalih potrepština, priopćeno je iz pulskoga gradskog ureda.

Iz kupnje su isključena alkoholna pića, duhanski proizvodi i telefonski bonovi.
Dogovor je postignut na sastanku predstavnika Stožera za obranu brodogradnje, Radničkog vijeća Uljanika i gradonačelnika Pule, a usklađen je s Upravom i Nadzornim odborom Uljanika, nakon čega je istarski župan Valter Flego pozvao na sastanak ostale gradonačelnike i načelnike te su se dogovorili da će se svi uključiti u davanje jednokratne pomoći. Riječ je o bonovima i 7-postotnom popustu u Konzumu, koji je ponudio najbolje uvjete. Naime, kako se navodi u priopćenju za javnost, kako bi pružili potporu radnicima Uljanik Grupe zbog nepovoljnih okolnosti i neredovite isplate plaća, Grad Pula, Istarska županija te ostale općine i gradovi na čijem području prebivalište imaju radnici Uljanik Grupe osigurat će novac "za dodjelu jednokratne pomoći u obliku isplate dara u naravi".

Od 300 kuna, 100 je osigurala Istarska županija, a 200 kuna, osim Pule, gradovi Pazin, Labin, Poreč, Rovinj i Vodnjan te općine Bale, Barban, Cerovlje, Fažana, Gračišće, Kanfanar, Karojba, Kršan, Ližnjan, Marčana, Medulin, Sveta Nedelja, Pićan, Raša, Svetvinčenat, Sv. Petar u Šumi i Žminj. 
"Svi vrlo dobro znamo u kakvoj je neizvjesnoj situaciji danas pulsko brodogradilište i njegovi radnici. Svjesni smo da ova novčana pomoć Grada neće riješiti nastalu krizu, ali nadamo se da će barem malo pomoći u prevladavanju teškoća u kojima su se radnici zatekli. Kad god je trebalo, Grad Pula je uvijek, u skladu s mogućnostima, pomogao brodogradilištu i njegovim radnicima, a tako će biti i ubuduće", rekao je novinarima pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Novčani bonovi izdavat će se radnicima na temelju popisa koji je dostavila Uljanik Grupa i neće se izdavati članovima Uprave i direktorima trgovačkih društava Uljanik Grupe. Podijelit će ih mjerodavne službe Uljanik Grupe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!