12:42 / 12.02.2021.

Autor: Dnevnik u podne/HRT

Pomoć za Banovinu iz Pulske gimnazije i Italije

Donacija Pulske gimnazije

Donacija Pulske gimnazije

Foto: Podnevni dnevnik / HRT

Temperature ispod ništice i u našoj zemlji, a tijekom vikenda na području koje se oporavlja od posljedica razornog potresa - živa će se spustiti i deset stupnjeva ispod nule. Veliki humanitarni konvoj pomoći uskoro stiže u Petrinju.

- Pomoć pristiže sa svih strana, izjavila je za Podnevni dnevnik HRT-a novinarka Tamara Marković. 

Prije podne je Srednjoj školi u Petrinji stigla donacija od strane Pulske gimnazije. Ta je gimnazija humanitarnom akcijom prikupila 63 tisuća kuna, od čega su kupili 18 laptopa i donirali petrinjskoj školi.

Ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić izjavio je kako je do sada 90 posto učenika prešlo na online nastavu, a zahvaljujući ovoj donaciji, nada se kako će to do kraja ovog tjedna biti omogućeno i za preostalih 10 posto učenika.

- Učenici šalju lijepu poruku svojim kolegama - izjavio je Filip Zoričić, ravnatelj Gimnazije Pula.

U poslijepodnevnim satima se očekuje i velika donacija iz susjedne Italije. Humanitarnim konvojem trebalo bi stići nekoliko tona odjeće, konzervirane hrane, medicinskih maski, madraca i četiri kamp kućice. Jedna od organizatorica te velike humanitarne akcije je i liječnica iz Padova Nela Sršen, a nakon obilaska Gline, Petrinje i okolnih sela, konvoj će krenuti prema BiH gdje će dio opreme donirati izbjegličkom kampu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!