Pomoć za Sloveniju: iz Krapine krenula pošiljka od 20 isušivača

16.08.2023.

13:05

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Gradska društva Crvenog križa Krapine i Zagreba te Krapinsko-zagorske županije poslala su vrijednu humanitarnu pomoć u Sloveniju. 

Nakon katastrofalnih poplava, koje su posebno pogodile celjsko područje, tamošnja je ispostava Državne uprave za zaštitu i spašavanje zamolila za posudbu isušivača zraka. Naš Crveni križ rado se odazvao pa je u Žalec pokraj Celja jutros iz Krapine krenula pošiljka od 20 isušivača.


- Nama je drago da smo ih ovim putem mogli pitati za konkretnu pomoć koja bi im bila potrebna. Crveni križ Žalec izrazio je potrebu za isušivačima zraka jer je tamo najveći broj kuća bio pod vodom zbog bujičnih poplava, rekao je Damir Šimunović, ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.


Zamjenik ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Ivica Golubić rekao je da u Zagrebu u svakom trenu imaju na raspolaganju od 100 do 150 isušivača. 


- Još uvijek ih koristimo, ali na svu sreću možemo pomoći i kolegama u Sloveniji. Potrebe za Grad Zagreb su zadovoljene, rekao je Golubić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!