12:55 / 15.01.2021.

Autor: V.K./Hina

Pomoć Zagrepčanima kod prijave za obnovu

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrepčani, čiji su objekti oštećeni u potresu, od ponedjeljka, 18. siječnja, moći će zatražiti stručnu pomoć pri ispunjavanju obrazaca, sastavljanju prijave za obnovu i prikupljanju dokumentacije.
Zagrepčani, čiji su objekti oštećeni u potresu, od ponedjeljka, 18. siječnja, moći će zatražiti stručnu pomoć pri ispunjavanju obrazaca, sastavljanju prijave za obnovu i prikupljanju dokumentacije.

➡️
Potres - iz minute u minutu
➡️ Horvat za Dnevnik HTV-a: Za obnovu nakon potresa pribavljeno oko 12 milijardi kuna

- S obzirom na složenu proceduru prijave te zbog velikog broja priloga potrebnih za ostvarivanje prava, Grad Zagreb pružit će stručnu pomoć kod ispunjavanja obrazaca i sastavljanja prijave, kao i kod prikupljanja dokumentacije, stoji u priopćenju iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Timovi sastavljeni od dva djelatnika iz ureda Gradske uprave rasporedit će se na osam lokacija po gradskim četvrtima, i to: Donji grad, Maksimir, Gornja Dubrava, Podsljeme, Podsused - Vrapče, Brezovica i dvije lokacije u Sesvetama.

Stručna pomoć građanima pružat će se od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati -  ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom od 10 do 18 sati.

Službenici će pomoći pri ispunjavanju obrazaca, a organizirane su i osobe u uredima koje će davati hitne informacije putem telefona službenicima na terenu kako bi što kvalitetnije pomogli građanima.

Dokumentacija koju će gradski uredi dostaviti strankama u mjesne odbore su: izvodi iz matice rođenih, vjenčanih, registra partnerstva, uvjerenja iz katastarskog ureda, preslike katastarskih planova, potvrde da je građevinska dozvola uništena ili nedostupna i izrada kopija građevinske dozvole ako je izgubljena građevinska dozvola.

U prostorima ZG Foruma u Gajevoj ulici pružat će se stručna pomoć za građane Donjeg grada te za građane iz Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak, Črnomerec i Trnje.
Za građane Maksimira stručna pomoć pružat će se u MO-u Dobri dol, a u MO-u Dankovec za građane Gornje Dubrave te za građane iz Gradske četvrti Donja Dubrava i Peščenica - Žitnjak.

Građani Podsuseda i Vrapča te građani Gradske četvrti Stenjevec, Trešnjevka - sjever i Trešnjevka - jug stručnu pomoć mogu dobiti u prostorima MO-a Stenjevec - sjever.
Za građane Podsljemena stručna pomoć pružat će se u prostorima MS-a Markuševec, a za građane Sesveta u objektu MS-a u Đurđekovcu i u objektu MS-a Sesvetski Kraljevec.

Građani Brezovice i Gradske četvrti Novi Zagreb istok i zapad stručnu pomoć moći će dobiti u sjedištu Gradske četvrti Brezovica i u prostoru MO-a Brezovica.

Postupci podnošenja zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada i zahtjeva za novčanu pomoć propisani su Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije i Prvim programom mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-Zagorske županije i Zagrebačke županije oštećenih potresom na području Grada Zagreba, stoji u priopćenju iz zagrebačke Gradske uprave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!