08:50 / 04.04.2019.

Autor: D.M./HRT

Pomorski fakultet u Rijeci slavi 70. rođendan

Foto: www.pfri.uniri.hr

Foto: www.pfri.uniri.hr

Foto: - / -

Može se pohvaliti impresivnom statistikom: više od 13.300 diplomanata i inženjera iz 24 zemlje, 127 obranjenih magistarskih radova i više od 100 doktorskih disertacija.
Pomorski fakultet u Rijeci obilježava 70 godina postojanja. Može se pohvaliti impresivnom statistikom: više od 13.300 diplomanata, inženjera, magistara i prvostupnika iz cijele Hrvatske, država bivše Jugoslavije i još 24 zemlje te 127 obranjenih magistarskih radova i više od 100 doktorskih disertacija.

Među bivšim studentima su i najmlađi zapovjednik LNG broda na svijetu, zapovjednik koji je prvi preplovio Arktik bez pomoći ledolomaca, zapovjednik najvećega kontejnerskog broda na svijetu te mnogi ravnatelji lučkih uprava i zapovjednici najskupljih putničkih brodova. Mnogi od njih bit će danas na svečanoj akademiji u HNK Ivana plemenitog Zajca kojom će se proslaviti rođendan fakulteta. 

Na svečanoj akademiji očekuje se i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!