17:18 / 16.12.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Pomorski policajac spasio 57-godišnjaka od utapanja u riječkoj luci

Pomorski policajac spasio 57-godišnjaka od utapljanja

Pomorski policajac spasio 57-godišnjaka od utapljanja

Foto: Ilustracija / Policijska uprava primorsko-goranska

Policijski službenik iz riječke Postaje pomorske i aerodromske policije brzom je reakcijom u srijedu u riječkoj luci spasio 57-godišnjaka od utapanja u moru, izvijestili su u četvrtak iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Osobu u moru koja je pozivala u pomoć, pomorski policajac i voditelj smjene graničnog prijelaza ugledao je tijekom provedbe redovnih zadaća na Senjskom pristaništu u Rijeci, u srijedu oko 18,15 sati.

Policajac je prišao do barke uz obalu i odmah pozvao kolege da mu pomognu utopljenika izvući iz mora, a tu se našao i građanin pa su ga zajedničkim naporom uspjeli izvući na barku i zatim na kopno.

Pozvani su i djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su 57-godišnjaku pružili prvu pomoć te ga prevezli na daljnje liječenje u riječku bolnicu.

Iz policije navode da je riječ o muškarcu koji je pod utjecajem alkohola upao u more.

Na tom dijelu riječke luke veća je dubina mora, a jake su morske struje, pa je, kažu, velika sreća u nesreći što je pomorski policajac vidio unesrećenoga te ga uz pomoć dobronamjernog prolaznika i svojih kolega spasio od mogućeg utapanja.

Iz primorsko-goranske Policijske uprave zahvalili su kolegi na požrtvovnom činu, kao i građaninu, stranom pomorskom kapetanu, te svim ostalim sudionicima događaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!