12:13 / 29.03.2018.

Autor: M.M./D.P.

Pomozite siromašnima da i oni dožive radost blagdana

-

-

Foto: - / -

Samo u Osijeku je 1300 obitelji, a u Baranji više od 200 o kojima se svaki mjesec brinu humanitarne udruge kako ne bi ostali gladni.
Veliki je četvrtak početak vazmenog trodnevlja. Vjernici se pripremaju za blagdan Uskrsa. Nažalost nemaju svi sreću da im uskrsni stol bude pun.

Samo u Osijeku je 1300 obitelji, a u Baranji više od 200 o kojima se svaki mjesec brinu humanitarne udruge kako ne bi ostali gladni. No stvarni je broj mnogo veći. Sreća u nesreći je da ima dobrih ljudi i donatora bez kojih bi police socijalnih trgovina ostale prazne. Stoga pozivaju sve da, ako mogu, donesu pokoju namirnicu, posebno darove za djecu.

Da siromašni ne ostanu gladni, brinu se u Rijeci ljubavi. Hrane ukupno 1320 obitelji. Ovih dana dijele uskrsni paket života. Kažu da zasad imaju 1100 paketa, no potrebno im je brašna, ulja i šećera. Tu je i udruga Prijatelji sv. Martina koja se skrbi za 215 obitelji. Iznos je skroman, tek 130 kuna, ali obiteljima koje žive u neimaštini znači mnogo. 

Brojne obitelji ovog Uskrsa, zahvaljujući donacijama, neće ostati gladne, no djeci darove nemaju čime kupiti. Samo je u Osijeku 600 mališana koji se nadaju da će u uskrsnim gnijezdima pronaći neki slatkiš i igračku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!