Ponađeno troje nestalih tinejdžera kod Brača

18.07.2022.

10:40

Autor: HRT/D.M.

Ponađeno troje nestalih tinejdžera kod Brača

Ponađeno troje nestalih tinejdžera kod Brača

Foto: Alberto Cattaneo / IPA/PIXSELL

Ponađeno je troje nestalih tinejdžera kod Brača. Njihov nestanak je prijavljen sinoć nakon 22 sata, nakon što se nisu u predviđeno vrijeme vratili s veslanja na SUP-ovima. Sve troje su maloljetnici u dobi od 14 do 15 godina, dvije djevojčice i dječak - češki državljani. Pronađeni su neozlijeđeni te su brodicom prevezeni u Ruskamen i predani roditeljima.


Priopćenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o uspješno okončanoj akciji traganja prema troje tinejdžera u Bračkome kanalu, čiji nestanak je prijavljen sinoć, 17. srpnja u 22.11h, nakon što su iz Ruskamena isplovili na SUP-u i nisu se vratili u predviđenome vremenu.

S obzirom da vremenski uvjeti na moru nisu bili povoljni zbog jačanja bure, odmah po dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je akcija traganja u suradnji sa Lučkom kapetanijom Split i Pomorskom i aerodromskom policijom Split, dok su se samovoljno u akciju uključili pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pučišća na Braču, zajedno s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (DVD-GSS Pučišća). Akciji su se priključili i brojni građani vlastitim plovilima, s obzirom da je putem Obalne radio postaje ORP Split-radio prema svim sudionicima u pomorskom prometu odaslana obavijest o TiS akciji, u području Bračkoga kanala. Također, policijski službenici od početka akcije pretraživali su obalni pojas.

Široko koordinirana i intenzivna akcija traganja ubrzo je rezultirala pronalaskom nestalih tinejdžera, u dobi od 14 do 15 godina (dvije djevojčice i dječak), svi državljani Republike Češke, koje su pronašli pripadnici DVD Pučišća i pripadnici HGSS-a sinoć oko ponoći, uz obalu otoka Brača, u blizini Pučišća. Svo troje spašenih pronađeni su neozlijeđeni te su brodicom DVD-GSS Pučišća prevezeni u Ruskamen, gdje su predani njihovim roditeljima, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!