13:47 / 07.04.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Poništen postupak javne nabave vezan uz obnovu Banskih dvora

Zgrada Vlade RH na Markovu trgu

Zgrada Vlade RH na Markovu trgu

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Postupak javne nabave izrade projektno-tehničke dokumentacije i izvedbe radova cjelovite obnove zgrade Banskih dvora je poništen jer ni jedna pristigla ponuda nije ocijenjena prihvatljivom, izvijestili su u četvrtak Banski dvori najavljujući mogućnost pokretanja novog postupka.

- U postupku javne nabave izrade projektno - tehničke dokumentacije i izvedbe radova cjelovite obnove zgrade Banskih dvora jučer je donesena Odluka o poništenju postupka, budući da nijedna od četiri pristigle ponude nije ocijenjena kao prihvatljiva, izvijestio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Razlozi za poništenje postupka javne nabave obrazloženi su u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda, a u bitnome, objašnjava Milić, tri ponuditelja nisu dostavila valjano jamstvo za ozbiljnost ponude, slijedom čega su njihove ponude odbijene "kao nepravilne", dok je četvrta ponuda odbijena "kao neprihvatljiva" jer prelazi planirana i osigurana sredstva za tu nabavu.

Za ovaj postupak nabave naručitelj je, naime, osigurao sredstva u iznosu procijenjene vrijednosti nabave od 155.110.000 kuna + PDV.

Po konačnosti odluke o poništenju otvorit će se mogućnost za pokretanje novog postupka javne nabave, dodaje glasnogovornik.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!