Ponos Hrvatske - Čigra

17.01.2019.

10:51

Autor: V.K./HRT

default error photo
Braća Danijel i Boris Bursać treneri su u Taekwondo klubu Čigra i u svojim grupama imaju djecu koju mnogi ne žele u dvoranama. Riječ je o djeci s Downovim sindromom.
Braća Danijel i Boris Bursać treneri su u Taekwondo klubu Čigra i u svojim grupama imaju djecu koju mnogi ne žele u dvoranama. Riječ je o djeci s Downovim sindromom. U emisiji „Studio 4“, braća Bursać govorila su o svom radu i nagradi „Ponos Hrvatske“.

Braća Bursać - ponos Hrvatske

Nagrada je za njih posebno priznanje i bili su ugodno iznenađeni što su ljudi prepoznali njihov rad.

- Osim što djeca treniraju u Čigrinu letu, mi smo pokrenuli još jedan program koji se zove Na krilima Čigre gdje odrasle osobe s intelektualnim i fizičkim teškoćama treniraju disciplinu paraformi i u toj disciplini nastupaju na domaćim i internacionalnim takmičenjima, rekao je Boris Bursać te dodao kako se u njihovu klubu u toj disciplini razvila i europska prvakinja.

- Da biste ostvarili rezultate, trebate educirati javnost. Neznanje je najveći izvor strahova, a ovim programima omogućujemo ljudima da vježbaju i da edukacijom mijenjamo mišljenje javnosti, naglašava Danijel Bursać.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!