11:19 / 30.12.2020.

Autor: V.K./Hina

Ponovljen apel građanima - ne odlaziti u potresom pogođena mjesta !

-

-

Foto: - / -

Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo je još jednom građane da bez obzira na njihove najbolje namjere ne idu u potresom pogođena područja Siska i Petrinje.
Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo je još jednom građane da bez obzira na njihove najbolje namjere ne idu u potresom pogođena područja Siska i Petrinje jer gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

➡️
UŽIVO: Najnovije informacije o potresu: Petrinja, Sisak, Glina

Građanima koji žele pomoći poručuju da umjesto odlaska na potresom pogođena područja pomognu doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa.

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive operativne snage sustava Civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom, napominje Civilna zaštita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!