12:44 / 11.09.2018.

Autor: HRT

Ponovljeno suđenje za Fimi mediju opet odgođeno

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ponovljeno suđenje u slučaju Fimi media još jednom je odgođeno zbog bolesti optužene Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije preko koje je, prema tvrdnjama USKOK-a, izvlačen novac iz državnih institucija i tvrtki.
Ponovljeno suđenje u slučaju Fimi media još jednom je odgođeno zbog bolesti optužene Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije preko koje je, prema tvrdnjama USKOK-a, izvlačen novac iz državnih institucija i tvrtki među ostalim i za HDZ-ov crni fond.

Kako bi se sudsko vijeće upoznalo sa zdravstvenim stanjem Nevenke Jurak, s ročišta je isključena javnost. Njezin odvjetnik Krešimir Vilajtović sud je na početku ročišta izvijestio da zbog teškog zdravstvenog stanja i intenzivnih medicinskih obrada koje će uslijediti njegova branjenica ne može pratiti suđenje. Kazao je i da će sudsko vijeće detaljno upoznati s njezinim zdravstvenim stanjem, ali iza zatvorenih vrata zbog zaštite njene privatnosti.

Odvjetnik je pojasnio i da se današnja rasprava može održati bez nazočnosti Nevenke Jurak, ali da ona svakako želi biti na narednim ročištima na kojima bi bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader trebao iznijeti svoju obranu.

Zbog zdravstvenih tegoba Nevenke Jurak iznošenje Sanaderove obrane više je puta odgađano od početka srpnja, a suđenje bi se, prema najavama, trebalo nastaviti u studenome.

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media tužiteljstvo tereti Sanadera da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Uz bivšeg premijera, vlasnice Fimi medije i HDZ-a kao prve stranke optužene za korupciju na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!