11:37 / 27.03.2019.

Autor: E.L.S./Hina

Ponovno odgođena odluka o potvrđivanju druge optužnice protiv Mamića

Dubravka Petric/PIXSELL

Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sjednica Optužnog vijeća odgođena je jer nije iskazana uredna dostava poziva za trojicu okrivljenika.
Zbog neuredne dostave poziva za trojicu okrivljenih, na osječkom Županijskom sudu ponovno, šesti put zaredom, nije potvrdio drugu optužnicu protiv bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića i još šestorice suokrivljenika koje Uskok tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja zagrebački klub oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Sjednica Optužnog vijeća odgođena je jer nije iskazana uredna dostava poziva za trojicu okrivljenika (Zdravka i Marija Mamića i Nikkyja Artura Vuksana) te za odvjetnika Veljka Miljevića, branitelja Zdravka Mamića, a s obzirom na te okolnosti nije bilo zakonskih uvjeta za održavanje sjednice, izvijestio je novinare glasnogovornik Županijskog suda Miroslav Rožac.

Nova sjednica Optužnog vijeća zakazana je za 21. svibnja u 10 sati.

Ni iz petog pokušaja nije potvrđena optužnica protiv Mamića i ostalih

Na prethodnoj sjednici Optužnog vijeća 14. siječnja o potvrđivanju optužnice nije se raspravljalo jer je obrana predložila prenošenje mjesne nadležnosti u ovome predmetu na zagrebački Županijski sud, a Vrhovni sud je u međuvremenu taj prijedlog odbio kao neosnovan. Osječki sud tada ni iz petoga pokušaja nije uspio potvrditi optužnicu kojom se braća Mamić i još šestorica suokrivljenika terete da su se udružili u zločinačku organizaciju kako bi putem offshore kompanija i ilegalnih ugovora iz Dinama izvukli više od 140 dodatnih milijuna kuna.

S obzirom na to da nije bilo rasprave o potvrđivanju optužnice, nije bilo ni o određivanju istražnog zatvora Zdravku Mamiću koji je prije presude, kojom je lani u lipnju nepravomoćno osuđen na šesti i pol godina zatvora, pobjegao u Međugorje u BiH. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!