15:22 / 17.06.2020.

Autor: M.M./Hina

Ponovno omogućeni posjeti u osječkom KBC-u

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posjetitelji trebaju donijeti medicinsku masku te ju nositi cijelo vrijeme boravka u osječkom KBC-u.
Ravnateljstvo osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) izvijestilo je kako će, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), ponovno biti omogućeni posjeti bolesnicima u toj zdravstvenoj ustanovi.

U priopćenju za javnost Ravnateljstvo navodi kako će do 30. lipnja posjete biti organizirane subotom od 10 do 12 sati i nedjeljom u uobičajenim terminima od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.

Od 1. srpnja posjete će biti dopuštene svaki dan, od 16 do 17 sati, a nedjeljom i blagdanom, od 10 do 12 i 16 do 18 sati.

Pojašnjavaju kako u posjetu bolesniku može doći jedna bliska osoba dnevno, da u istoj sobi ne može biti više posjetitelja u isto vrijeme već će se posjetitelji puštati naizmjenično, a trajanje posjeta ograničeno je na deset minuta.

Posjetitelji trebaju donijeti medicinsku masku te ju nositi cijelo vrijeme boravka u osječkom KBC-u. Trebaju proći trijažni šator na istočnom ulazu, gdje se odvija primarna trijaža posjetitelja, dok će se sekundarna trijaža odvijati na ustrojstvenoj jedinici, poručili su iz Ravnateljstva osječkog KBC-a.

Posjeti pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi zabranjeni su 26. veljače, a Ravnateljstvo je tada izvijestilo kako je zabrana uvedena "zbog trenutne epidemije gripe te sukladno Strategiji prevencije mogućeg širenja aktualnih respiratornih infekcija".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!