Ponovno otvorena menza na FSB-u

01.12.2022.

20:26

Autor: T.V./HRT/Hina

Studentska menza, ilustracija

Studentska menza, ilustracija

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Ponovno je otvorena menza na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB) koju je prije tjedna dana zatvorio Državni inspektorat zbog nedovoljne visine stropa.

- Restoran subvencionirane studentske prehrane Studentskog centra (SC) na FSB-u otvoren je za studente. Eventualni nedostaci bit će otklonjeni u direktnoj komunikaciji sa Državnim inspektoratom, priopćio je u četvrtak ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak.

Studentski restoran na FSB-u bio je privremeno zatvoren nakon što je inspekcija Državnog inspektorata prošloga utorka utvrdila da restoran nema dovoljnu visinu stropa.

Naime, prema Pravilniku o zaštiti na radu strop bi trebao dosezati 2,8 metara, što na FSB-u nije slučaj.U SC-u su rekli da menza na FSB-u od 2005. godine posjeduje rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima za rad. Nakon zatvaranja, poručili su da će učiniti sve da restoran nastavi s radom i da se pronađe rješenje.

Riječ je o restoranu kojim se koristi oko 2350 studenata. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pozvao je Državni inspektorat da povuče rješenje o zatvaranju menze, kako studenti ne bi svoje nezadovoljstvo morali iskazati prosvjedom i drugim dozvoljenim sredstvima. Krajem prošloga tjedna organizirali su i roštilj ispred fakulteta kako ekipa ne bi krepavala od gladi i kako bi skrenuli pažnju javnosti na ovaj problem. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!