Ponovno požar u Parku prirode "Kopački rit"

21.07.2022.

16:18

Autor: Hina/HRT/V.G.

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Marko Mrkonjic / PIXSELL

Zbog vjetra ponovno se razbuktao požar suhe trave na istočnom rubnom području Parka prirode "Kopački rit", ali ga profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe drže pod nadzorom, doznaje se u osječkoj Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi (JPVP).


Požar je daleko od naseljenih mjesta, pa nema ugroze za kuće, i drži se pod kontrolom, a na intervenciji je 30 vatrogasaca i deset vozila, rekao je Hini zapovjednik osječkih profesionalnih vatrogasaca Zoran Pakšec.

Ističe kako će zbog nepredvidivosti vjetra koji žar može prebaciti na neko drugo područje ili u šumu vatrogasci ostati dežurati na požarištu. Podsjetio je da su tijekom jučerašnje intervencije ostatci pepela došli i do Osijeka.

Osim djelatnika osječkog JPVP-a na intervenciji sudjeluju pripadnici osječkih dobrovoljnih vatrogasnih društava "Gornji grad" i "Donji grad" te baranjskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Bilja i Kopačeva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!