Ponovno privremena regulacija prometa na Jadranskom mostu

16.01.2023.

08:19

Autor: M.M./Hina/HRT

Ponovno privremena regulacija prometa na Jadranskom mostu

Ponovno privremena regulacija prometa na Jadranskom mostu

Foto: HTV / HRT

Na cestama u unutrašnjosti vozi se otežano i usporeno zbog ponegdje jakih pljuskova i vode na kolniku. U Gorskom kotaru pada i snijeg, a mjestimice ga ima razmočenog na kolniku. Nastavlja se obnova Jadranskog mosta u Zagrebu. To znači da se, nakon nekoliko tjedana bez ograničenja, ponovno uvodi privremena regulacija prometa.

HRT-ova novinarka Marisabel Majić rekla je da promet teče uredno, ali da se građane moli da se koriste obilaznim pravcima. 

Istaknula je da je promet zabranjen za teretna vozila, osim javnog prijevoza.

- Vrijednost radova je oko 4,5 milijuna eura, a gotovo 1,5 sufinancira se iz Fonda solidarnosti EU-a. Radovi će trajati do 1. travnja, rekla je Majić.

Stanje u prometu

U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena.

Na cestama u unutrašnjosti vozi se otežano i usporeno zbog ponegdje jakih pljuskova i vode na kolniku.

U Gorskom kotaru pada i snijeg, a mjestimice ga ima razmočenog na kolniku. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti i Gorskom kotaru.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru.

Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, da vode računa o udaljenosti između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se jednim trakom naizmjence.

Trajektne linije

U prekidu su trajektne i katamaranske linije.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Lopar - Valbiska i Dubrovnik - Lopud - Suđurađ; katamaranske linije Rijeka - Cres - Mali Lošinj, Novalja - Rab - Rijeka, Lastovo - Korčula - Dubrovnik, Korčula - Hvar - Split i Vis - Split te brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema duljih čekanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!