16:14 / 22.09.2018.

Autor: HRT

Ponovno prosvjed za "normalan život u okolici Marišćine"

-

-

Foto: - / -

"Tražimo od Ministarstva zaštite okoliša i energetike da hitno, odmah, sutra zatvori ovaj centar dok god se ne riješe svi problemi sa smradom", poručuju stanovnici.
Dvjestotinjak mještana općine Viškovo uputilo se u jednoipolsatnu šetnju kako bi javnost ponovno upozorili na nepravilnosti u radu županijskoga Centra za gospodarenje otpadom Marišćina, na zastarjelu tehnologiju te neprikladno odlaganje biorazgradivog otpada.

Već šest godina mještani upozoravaju i prosvjeduju zbog smrada koji onemogućuje normalan život u okolici Marišćine, no njihov zahtjev za prikladnijom lokacijom za obradu biorazgradivog otpada nitko nije ispunio. Oni se ne predaju.

Nama je cilj taj da se deponij makne s Marišćine i da nam prestane smrdjeti, kažu.

Posljednji zahtjev koji iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina postavljaju jest da Ured državne uprave hitno ocijeni zakonitost Odluka o gospodarenju otpadom jedinica lokalne samouprave Primorsko-goranske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!