16:28 / 03.01.2020.

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ponovno vozi vlak Ljubljana - Rijeka

-

-

Foto: - / -

Od 1. siječnja Ljubljanu i Rijeku svakoga dana povezuje vlak, i to ujutro i popodne.
Kako bi Rijeka - ovogodišnja europska prijestolnice kulture - bila dostupnija što većem broju gostiju iz susjednih zemalja, ponovno je uspostavljena redovita željeznička linija Ljubljana - Rijeka.

Od 1. siječnja Ljubljanu i Rijeku svakoga dana povezuje vlak, i to ujutro i popodne.

U vlaku koji je stigao iz Ljubljane u Rijeku u 9.30 bilo je samo nekoliko putnika. No 1. veljače Rijeka postaje Europskom prijestolnicom kulture pa se tada očekuju puni putnički vagoni. Andrej je iz Slovenije došao sa suprugom.

- Idemo na tržnicu, da popijemo kavu, prošetamo, lijepo je vrijeme, idemo do Bunkera i vratimo se. Ja navratim dva puta mjesečno kada ima vlak, prije nisam stigao, kaže.

Upravo je projekt EPK 2020 izvrsna prilika da se poboljšaju veze Rijeke i Ljubljane. Naime, Slovenske željeznice uključile su se u njega kako bi svojim građanima omogućile sudjelovanje na nekom od 600 događaja, koliko će ih biti ponuđeno gostima i posjetiteljima Rijeke.

Izvrsne turističke rezultate iz prošle godine potvrđuju i preliminarni pokazatelji za prosinac, u kojem je ostvaren 15 posto bolji rezultat u odnosu na onaj 2018. Sinergija svih institucija pokazala se dobrom praksom te je i ovaj potez Turističke zajednice Grada Rijeke hvalevrijedan. Cijena karte ide na ruku svima koji žele putovati vlakom. Odrasli kartu u jednom smjeru plaćaju 9 eura, a djeca upala manje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!