15:54 / 20.06.2020.

Autor: M.M./Hina

Ponovno zabranjeni posjeti u osječkom KBC-u

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nova zabrana slijedila je nakon što je u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno dvoje novozaraženih koronavirusom.
Ravnateljstvo osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) izvijestilo je da su zabranjeni posjeti pacijentima, iako je nedavno najavljeno da će ponovno biti omogućeni.

"S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, a u cilju prevencije širenja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-Cov 2, zabranjuju se posjeti u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Sigurnost i zdravlje naših pacijjenata su nam prioritet, osobito kada je riječ o osjetljivim skupinama, kao što su pacijenti na bolničkom liječenju", priopćilo je Ravnateljstvo bolnice.

Posjeti pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi bili su zabranjeni od 26. veljače, a 17. lipnja Ravnateljstvo je izvijestilo da će ponovno biti omogućeni, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Nova zabrana slijedila je nakon što je u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno dvoje novozaraženih koronavirusom, a riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji i javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature.

Prema podacima županijskog stožera civilne zaštite, novooboljele osobe imaju blage simptome i na kućnom su liječenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!