19:34 / 25.01.2019.

Autor: M.Kubik, A.Rašljanin, R.Divac/P.F./HRT

Ponudila Bernardiću svoje mjesto - i odletjela s liste

-

-

Foto: - / -

Jasenka Auguštan-Pentek bila je samo dva-tri dana na SDP-ovoj listi za europskre izbore. Šefu Bernardiću je ponudila svoje mjesto na listi - i odletjela s liste.
Nema mira u SDP-u. Nakon što je prije tri dana Predsjedništvo stranke prihvatilo listu za europske izbore koju je predložio Davor Bernardić, jedna kadidatkinja, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, šefu je ponudila svoje mjesto na listi.

Danas je u stranci održan i sastanak o toj temi, a njoj je poručeno da ne dolazi. Istodobno, SDP-ov krapinsko-zagorski župan Željko Kolar traži hitnu sjednicu Glavnog odbora. Oboje žele Bernardićevo obrazloženje zbog čega smatra da ne treba ići na listu. 

SDP-ovi kandidati za izbore za EP na radnom su sastanku dogovarali strategiu za izbornu kampanju. Konačnu listu kandidata utvrdit će Glavni odbor. Kandidati će terenu predočiti politike SDP-a. Strategija za kampanju i politike SDP-a prije svega ravnopravnost Hrvatske u europskim politikama, ali i uklanjanje različitih dispariteta između regija u samoj Hrvatskoj.   

Inače, SDP na izborima za Europski parlament očekuje tri mandata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!