12:10 / 06.02.2019.

Autor: D.M./HRT

Poplava slobodnog izjašnjavanja u Saboru

-

-

Foto: - / -

Davor Bernardić govorio je o Vatikanskim ugovorima, Anka Mrak Taritaš obrušila se na gradonačelnika Bandića, a Milorad Pupovac na HRT.
Sjednica Sabora počela je raspravom o povećanju plaća sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika. Vlada smatra da te plaće nisu na zadovoljavajućoj razini te je predložila povećanje osnovice za 6 posto. No da bi se ta rasprava dočekala, trebalo je odslušati slobobodno izjašnjavanje čak 11 klubova zastupnika.- Stava smo da je vjeronauku mjesto u crkvama, a ne u školama. Građani bi morali precizno znati u što crkva ulaže stotine milijuna proračunskih kuna, a crkva bi trebala podnositi izvješće u kojemu bi pravdala njihovo trošenje", poručio je Davor Bernardić (SDP).  

- Kad gradonačelnik najvećeg grada u zemlji saborske zastupnike, bez obzira koje , nazove 'žetončići' - to je nedopustivio. Tu je i odgovornost njegovog koalicijskog partnera. Sjednite i razgovarajte, poručila je Anka Mrak Taritaš (GLAS).

Milorad Pupovac obrušio se na HRT u kontekstu slobode medija. Kazao je kako HRT ima 33 tužbe protiv drugih medija - u nepunih dva mjeseca. To je razlog zašto ćemo ja i moj Klub razmisliti o tome da HRT-u zabranimo spominjanje naših imena i da od nas traže bilo koju izjavu, dodao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!