10:30 / 13.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Poplava u Kokorićima: razina vode počela opadati

Arhivska fotografija, snimio Miroslav Lelas/PIXSELL

Arhivska fotografija, snimio Miroslav Lelas/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Razina vode na poplavljenom području napokon je počela opadati.
Na poplavljenom području u naselju Kokorići pokraj Vrgorca u nedjelju prijepodne razina vode napokon je počela opadati, izjavio je Toni Poljak iz splitskog HGSS-a.

- Primjetno je blago opadanje razine vode, a s obzirom na to da su meteorološke prognoze povoljne i nisu najavljene oborine, nadamo se da će se intenzitet opadanja vodostaja povećati, rekao je Poljak.

Podsjetio je da je vodostaj na vrgoračkom području, koje je poplavljeno već tjedan dana, u subotu dosegnuo maksimum.

- Vjerujemo da sada ulazimo u razdoblje otjecanja vode s poplavljenog područja i normaliziranja stanja u kojem će se obavljati sanacija pogođenog područja, rekao je Poljak.

Novinarka Regina Zubanović u javljanju za podnevni Dnevnik naglasila je da se voda već povukla 15-ak centimetara.

Prema prvim i najoptimističnijim prognozama, sredinom tjedna u Kokorićima bi se mogli voziti automobilima, a sada se voze samo čamcima. Pod vodom je 10 obiteljskih kuća, 26 ih je odsječeno. Šteta je golema, kolika točno, znat će se kada se voda povuče.

Sredinom tjedna počet će sanacija. Sve se službe pripremaju, a priprema se i oprema za dezinficiranje i isušivanje.

Za danas je dolazak u Kokoriće najavio direktor Hrvatskih voda.

Voda iz vodovoda u Kokorićima zdravstveno ispravna

Voda u cjelokupnom vodoopskrbnom sustavu Komunalnog Vrgorac, uključujući i naselje Kokorići, zdravstveno je ispravna te se može koristiti za piće, izvijestilo je Komunalno d.o.o. Vrgorac na svojim mrežnim stranicama.

Naglasili su da je voda zdravstveno ispravna u svim naseljima koja su obuhvaćena poplavom i da ne moraju čekati dostavu flaširane vode već da bez ikakve bojazni mogu koristiti onu iz slavina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!