19:02 / 16.12.2020.

Autor: M.M./Hina

Poplava u Kokorićima: Vodostaj opao dva metra, dio prometnica prohodan

Arhiva (Miroslav Lelas/PIXSELL)

Arhiva (Miroslav Lelas/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nakon opadanja razine vode danas su za promet automobila prohodne ceste u smjeru mjesne škole i heliodroma, a koje su bile poplavljene
Vodostaj na poplavljenom području Kokorića kod Vrgorca se snižava intenzitetom od 4 do 5 centimetra na sat i večeras je razina vode niža za više od 2 metra u odnosu na maksimalan vodostaj tijekom poplave, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Vrgorca Mile Herceg.

➡️ Poplava u Kokorićima: voda se povlači, predviđaju se velike štete
➡️ I vojska sudjeluje u saniranju posljedica poplave u Kokorićima

Nakon opadanja razine vode danas su za promet automobila prohodne ceste u smjeru mjesne škole i heliodroma, a koje su  bile poplavljene, rekao je Herceg za Hinu.

Ako vodostaj nastavi opadati sadašnjim intenzitetom, onda bi već u petak skupina pripadnik Hrvatske vojske iz Ploča trebala početi sanaciju dijela poplavljenog područja - odnosno čišćenje prometnica i uklanjanje zaštitnih vreća napunjenih pijeskom, dodao je.

Herceg je zahvalio svim službama i aktivistima koji su tijekom poplave pomagale pučanstvu Kokorića.

- Tijekom poplave osjetili smo solidarnost na djelu, a to ljudima na poplavljenom području znači jako puno kada vide da nisu ostavljeni sami i da im se pomaže, istaknuo je načelnik vrgoračkog Stožera civilne zaštite Herceg.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!